The Company
Audience
Characters
Rituals
Music
Kattaikkuttu is traditioneel theater in de taal van Tamil Nadu: het Tamil. Afwisselend wordt er gezongen, gedanst en gesproken. Het theater wordt altijd begeleid door drie muzikanten. De acteurs dragen schitterende kostuums, hoofdtooien en kleurrijke make-up. 'Traditioneel' betekent dat het theater van generatie op generatie is doorgegeven, voorgezongen door een leraar.

Niemand weet precies hoe oud Kattaikkuttu is. Er zijn geen boeken die ons vertellen wanneer de eerste Kattaikkuttu voorstelling was, en hoe die eruit zag. Zeker is dat het theater al heel lang bestaat.

Kattaikkuttu voorstellingen vinden plaats in dorpen. Het podium is een vierkant stuk grond ergens in het midden van een dorp. Een voorstelling duurt 8 uur! Het begint om 10 uur 's avonds en gaat door tot 6 uur de volgende ochtend. Bedenk eens hoeveel liederen en tekst je nodig hebt om een hele nacht te vullen...

Een goede acteur kent ten minste 2 grote rollen uit elk stuk. Hij staat meer dan 4 uur 'op de planken'. Er zijn meer dan 20 traditionele Kattaikkuttu stukken. Dat betekent dat de acteur 20 x 4 x 2 = 160 uur tekst uit zijn hoofd kent!

Kattaikkuttu voorstellingen vertellen verhalen uit de Mahabharata. Dat is een oud verhaal over jaloezie, macht, oorlog, deugdzaamheid, loyaliteit, liefde en haat. Omdat de Mahabharata heel, heel lang is, is het verdeeld in kortere delen. Elk Kattaikkuttu stuk beschrijft één zo'n deel.