P. Rajagopal en Hanne de Bruin richtten in 2002 de school op. Ze realiseerden zich dat er nog maar heel weinig goede Kattaikkuttu acteurs over waren, en dat het heel moeilijk was geworden voor jonge mensen om acteur te worden. Het theater stond op het punt te verdwijnen. Als dat zou gebeuren, zouden dorpsmensen een deel van hun cultuur en een uitingsmogelijkheid kwijtraken. Kattaikkuttu is een belangrijk onderdeel van de cultuur van het platteland van Tamil Nadu. Het wordt steeds moeilijker voor jonge mensen om voor een carrière als acteur of muzikant te kiezen.

P.Rajagopal is een beroemde Kattaikkuttu acteur. Hij begon zijn carrière in de groep van zijn vader toen hij 10 jaar oud was. Hij speelde veel rollen en werd uiteindelijk Kattaikkuttu docent, regisseur en scriptschrijver. Het duurde vijftien jaar om 'all-round' acteur te worden.

Rajagopal is niet zijn achternaam, het is zijn eigen naam. De 'P' is de eerste letter van de naam van zijn vader, Ponnusami. Dat is de gewoonte in Tamil Nadu. Je gebruikt je eigen naam en voegt de eerste letter van de naam van je vader (of als je een getrouwde vrouw bent, die van je man) daarbij..

In 1987 ontmoette Rajagopal Hanne M.de Bruin, een Nederlandse vrouw. Ze studeerde Zuid-Indiase cultuur en Kattaikkuttu. Ze werden verliefd en trouwden. Samen met zestien andere acteurs richtten ze de Kattaikkuttu Sangam op. Rajagopal en Hanne hebben samen heel veel gedaan voor Kattaikkuttu acteurs.

Hanne spreekt Nederlands, Engels en Tamil. Ze werkte op een universiteit maar nu werkt ze fulltime voor de school en de Sangam. Eén van haar taken is geld verzamelen zodat de dromen van Rajagopal en de leerlingen waargemaakt kunnen worden. Hanne maakt ook kostuums voor het theater.