De meeste studenten die afstuderen aan de Kattaikkuttu Gurukulam halen een 10 of 12 standard diploma. Dat staat gelijk aan Havo of VWO. Daarnaast kunnen ze zingen, dansen en acteren in een traditionele 8 uur durende Kattaikkuttu voorstelling. Ze bespelen een instrument, weten hoe ze de complexe Kattaikkuttu make-up moeten aanbrengen en hebben nog veel meer vaardigheden. Ongeveer de helft van de afgestudeerden vindt werk bij een kattaikkuttu theatergroep. Anderen kiezen er voor om door te studeren in een ander vak zoals Engels of techniek. Tilakivathi, het eerste mesije wat afstudeerde woont nu zelfstandig in Madras, de grote stad. Zij speelt in een Kattaikkuttu theatergroep, maar wordt soms ook gevraagd bij andere theatergroepen. Daarnaast geeft ze toneellessen aan kinderen. Radakrishna, een studiegenoot van Tilakavathi, werkt nu op het kantoor van de Kattaikkuttuschool. Hij heeft een studie gevolgd voor business en administratie. Naast het kantoorwerk speelt hij ook mee in de voorstellingen en geeft hij les aan de jongeren.
Een eigen theater-groep
De leerlingen van de school dromen ervan hun eigen Kattaikkuttu-groep te vormen met hun klasgenoten. Ze zullen optreden in dorpen maar ook in steden. De groep zal bestaan uit zowel meisjes als jongens. Zij zullen de leraren worden voor de nieuwe generatie acteurs en actrices.

Werk?
De leerlingen weten dat het moeilijk is om met Kattaikkuttu geld te verdienen. In de regentijd zijn er nauwelijks optredens. Daarom moeten Kattaikkuttu acteurs ook andere baantjes aannemen om rond te komen in deze moeilijke periode. Een meiden-toneelgroep die bijvoorbeeld optreedt bij huwelijken kan een goed bijbaantje zijn. Sommige kinderen hebben andere ideeën: ze worden leraar of gaan Kattai ornamenten maken.