The School
14+ Programme
Workshops
The Sangam
Vroeger bestonden Kattaikkuttu gezelschappen alleen uit mannen. Nu willen er ook meisjes professionele actrice of muzikant worden. Het is geen gemakkelijke keuze. Een vader van één van de meisjes zei eens: "Ik vind het leuk dat mijn dochter op deze school zit, maar ik weet niet of haar toekomstige man wil dat zij een actrice is". Meisjes zijn afhankelijk van hun vaders, broers, en partners. De mannen zijn bang dat de reputatie van het meisje verpest wordt als ze een actrice wordt en op het podium staat. Ze zijn bang voor de reacties van de familie. Zal het acteren de kansen voor het meisje om te trouwen verpesten?

Tijdens een vergadering van de ouders van de leerlingen en de leerlingen zelf, ontstond er een discussie over. Zouden de meisjes op school kunnen blijven nadat hun menstruatie is begonnen? In India zijn de regels voor meisjes die de puberteit bereiken nog steeds heel streng. Het is niet gepast zich vrij te gedragen en met jongens om te gaan. Veel meisjes trouwen op jonge leeftijd (16 of 17) met een jongen die vaak een naast familielid is.

Gelukkig besloten de ouders op de vergadering dat de meisjes op school mochten blijven en niet naar huis hoefden te komen. Dit is een belangrijke stap voor de meisjes op weg naar zelfstandigheid.

De meisjes willen het publiek laten zien dat het mogelijk is voor vrouwen om Kattaikkuttu actrice te worden. Ze krijgen precies dezelfde training als de jongens. Meisjes spelen niet alleen vrouwelijke, maar ook mannelijke rollen. En de jongens spelen vrouwenrollen! Dat soort dingen kunnen bij Kattaikkuttu.