Aiyappan en Velayutham, twee leerlingen van de Kattaikkuttu school, demonstreren de Kattaikkuttu make-up en doen de kostuums en ornamenten aan.

Aiyappan heeft een vrouwelijke rol gekozen: de Kuratti.
Velayutham koos het personage van koning Duryodhana. Als je deze foto's bekijkt ziet het er makkelijk en snel uit om de make-up op te brengen en de kostuums aan te trekken, maar het duurde 2 uur! De foto's zijn gemaakt door 4 andere leerlingen van de school.

Velayutham verzamelt kleine stokjes van een bezem gemaakt van kokosnootvezels en wrijft ze glad. De make-up wordt met deze stokjes aangebracht. Gekleurd poeder wordt gemengd met kokosnootolie. Deze mix is de gezichtsverf.

Foto galerie
Make-up demonstratie door Aiyappan en Velayutham
De Kuratti heeft lang haar en draagt een onderrok, een sari en een sari-blouse. Om echt op een vrouw te lijken moet ze natuurlijk ook borsten hebben. Dit is de eerste keer dat Aiyappan de kleine nepborsten aan doet. De jongens hebben er veel plezier om. Maar het werkt! Aiyappan ziet er goed uit als vrouw. Nu moet hij de sari - een 5 meter lang stuk stof - omwikkelen. Maar hoe moest dat ook al weer?

De Kuratti is een soort zigeunervrouw. Ze voorspelt de toekomst, verkoopt armbanden en draagt een mandje op haar hoofd. Dat mandje kan ronddraaien. Tijdens een voorstelling stoppen mensen er geld in. Kuratti is afkomstig uit een lage kaste. Maar volgens het verhaal in ze in werkelijkheid de godin Draupadi die zich vermomd heeft. Als mensen geld in het mandje op haar hoofd gooien, draait Kuratti het in het rond.

Velayutham bindt een ring op zijn hoofd en bedekt die ring met stof. Het moet op precies de juiste plek worden vastgemaakt. Niet te losjes, omdat het de basis van de kroon vormt. Vervolgens bevestigt hij de oor- en hoofd-ornamenten die de koning draagt. Het is een ingewikkeld proces. Er moeten een heleboel fijne touwtjes worden vastgemaakt en door elkaar geweven.

Mannelijke Kattaikkuttu acteurs dragen wijde rokken. Velayutham doet eerst 3 plastic onderrokken aan en daaroverheen de gekleurde konings-rok. Daarna moet hij de andere delen van het kostuum één voor één aantrekken. Dat kan hij niet allemaal alleen. Hij heeft de hulp nodig van vrienden om de touwtjes op zijn rug vast te maken. Uiteindelijk helpen ze ook met de zware schouderornamenten.

Foto galerie
Make-up demonstratie door Aiyappan en Velayutham