Kattaikkuttu speelt altijd het Mahabharata verhaal. Mensen uit India kennen dat verhaal heel goed. De Mahabharata gaat over de oorlog tussen 5 Pandava broers en hun neven: de 100 Kaurava's. De Mahabharata is een heel lang verhaal. Daarom is het opgedeeld en speelt iedere voorstelling een deel van het verhaal.

Jaloers
Koning Pandu, de vader van de 5 Pandava broers gaat dood. Daarom worden ze opgevoed door hun oom aan het Kaurava-hof. De Pandava's en hun 100 neven, de Kaurava broers, worden samen opgeleid in het gebruik van wapens en in allerlei kunstvormen. En van de leraren trekt de Pandava's altijd voor omdat ze slim zijn en beter in alles. Daardoor worden de Kaurava's jaloers... ( Dit verhaal wordt door de kinderen gespeeld in n van hun stukken Villaiyattin Vilaivu)

Een dobbelspel
Als ze volwassen zijn nodigt de oudste van de Kaurava broers, Duryodhana, de oudste van de Pandava broers, Yudhisthira , uit voor een dobbelspel. Yudhisthira verliest al zijn bezittingen, zijn 4 broers, en Draupadi. Draupadi is de gemeenschappelijke vrouw van de broers. Ja, samen hebben zij één vrouw!

De vernedering van Draupadi
De 100 Kaurava broers voelen zich trotse winnaars. Daarom vernederen ze de vrouw van hun neven. Ze proberen Draupadi uit te kleden voor de ogen van alle verzamelde koningen en prinsen. Ze laten haar als een slaaf op de schoot van Duryodhana zitten. Draupadi wordt erg boos en vervloekt Duryodhana. Ze zweert dat ze haar lange haren niet meer zal opbinden tot ze haar haar met bloed van Duryodhana heeft besmeurd en gekamd met een rib uit zijn lichaam. (kijk bij het theaterstuk Het Dobbelspel)

Twaalf jaar in het bos
Nadat ze alles hebben verloren, worden de Pandava broers en Draupadi voor 12 jaar naar het bos verbannen. Het 13e jaar wonen ze weer in de stad, maar in vermomming, zodat niemand weet wie ze werkelijk zijn. Na die 13 jaar gaan de Pandava's naar het Kaurava hof en eisen de helft van hun land op. Duryodhana weigert. Dan begint de oorlog tussen de Pandava's en de Kaurava's.

Nog een broer!
Wat de Pandava's niet weten is dat ze nog een broer hebben, Karna. Hij was geboren voordat de moeder van de Pandava's, Kunti, met Pandu trouwde. Kunti liet haar eerste baby achter. Ze legde hem in een mandje en liet het met de rivier meevoeren. Het mandje met het kind werd door een wagenmenner, die voor de vader van de Kaurava's werkte, gevonden. Hij behandelde Karna als zijn eigen zoon.

Karna wordt Duryodhana's beste vriend. Tijdens de oorlog vecht hij aan de kant van de Kaurava's tegen zijn eigen broers, de Pandava's. Karna is een goede boogschieter, maar zijn broer Arjuna ook. De twee broers vechten tegen elkaar in een duel.

De hulp van de god Krishna
Niet alleen mensen, maar ook goden beslissen over de oorlog. De god Krishna heeft veel macht en invloed. Bijvoorbeeld: toen de Kaurava's probeerden Draupadi uit te kleden, bad Draupadi tot Krishna. Krishna luisterde naar haar en hij beschermde de mooie vrouw. Haar sari werd oneindig lang, waardoor haar eer beschermd werd. Niemand kreeg haar naakte lichaam te zien.

Er is zoveel meer te vertellen.........
Waarom trouwden vijf broers met n vrouw?
Wie wint de oorlog?
Waarom is Bhima zo sterk?
Wat voor spel speelt Krishna?

Op deze site is niet genoeg ruimte om alles te vertellen.